Header Ads

Karlovy Vary - una dintre cele mai frumoase statiuni balneare din Cehia

Orasul Karlovy Vary sau  Carlsbad situat in Boemia de Vest, la confluenta raului cu apa termala Teplá si al raului OhÅ™e si la 130 de kilometrii de Praga, este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi daca ajungi in Cehia.




Legendele spun ca in secolul al 14-lea, Regele de Bohemia si imparatul Sfantului Imperiu Roman  Charles IV a descoperit accidental, in timpul unei partide de vanatatoare, izvoarele termale de langa  castelul Loket. Dupa ce s-a convins de puterile curative ale acestor ape, Regele a dat ordin pentru construirea unei colonii in aceasta zona.  Astfel, in anul 1370 ia nastere Karlsbad sau Karlovy Vary.


 In secolul al 18-lea, orasul cu izvoare termale devine locul preferat al regalitatii dar si al intelectualilor europeni. Printre personalitatile vremii isi gasesc refugiul la Karlovy Vary:  J.S. Bach,  L. van Beethoven, Maria Tereza, poetul si scriitorul J.W. Goethe, Paganini, Adam Mickiewitz, Sigmund Freud, Franz Kafka, pictorul ceh Alfons Mucha, Tolstoj, Gagain, etc.


Statiunea  Karlovy Vary ramane faimoasa in istorie pentru cele 13 izvoare principale si 300 de izvoare mai mici dar si pentru apa calda a raului Teplá .


In prezent, statiunea atrage mii de turisti anual si se bucura de o mare popularitate. Mai mult, a devenit un important centru cultural si sportiv, aici desfasurandu-se anual o serie de evenimente, precum cursa de cai care a devenit o tradite din secolul al 19-lea sau festivalul de film.







Sursa foto; www.turism.bzi.ro

No comments