Header Ads

Parfumul Habanita Molinard, bijuteria rara a parfumeriei de nisa


 Parfumul Habanita creat in 1921 de catre Molinard este, fara indoiala, un parfum invaluit in misterul si exuberanta epocii in care a fost conceput. Ascuns intr-o  superba sticla Lalique, ” Parfumul Tigaretelor”, asa cum a fost alintat inca de la inceput, este cel mai persistent parfum din lume.

Acesta continua sa fie si azi aroma sofisticata preferata de zeci de femei din intrega lume si un standard in materie de lux.


Aparut intr-o perioada in care femeile emancipate, moderne, aveau nevoie de un aliat cu ajutorul caruia sa-si ascunda viciul pentru tigarete, Habanita este, poate, cel mai cunoscut si logeviv parfum din istoria creatiilor oflactive.

Cu o compozitie speciala si unica, Habanita uimeste tocmai prin faptul ca desi se presupune ca este un „tobacco perfume”, nu contine nici macar o picatura de tutun.

Puternic, cu o personalitate aparte, Habanita iese din tipare si se incapataneaza sa fie purtat doar de femeile cu un simt aparte pentru un elixir atemporal.

Clasificat drept un parfum woody oriental, Habanita socheaza de la prima pulverizare. O explozie de arome fresh de lamaie si portocala amara care se contopesc armonios cu un mix neasteptat de Vetiver, Lemn De Cedru, Ylang-Ylang, Iasomie, Miez De Nuca, Trandafir Centifolia De Grasse, Mimoza.

Si atunci cand crezi ca ai descoperit toate secretele acestui parfum si nu mai are cu ce sa te surprinda, te ademeneste intr-un dans senzual pe note de Ambra, Vanilie De Madagascar, Lemn De Santal, Patchouli De Penang, Rasina De Stejar. 

O aroma care iti ramane in minte mult timp si te face sa vrei mai mult sau dimpotriva sa spui resemnata "Ramas bun, esti minunat dar nu suntem facuti unul pentru celalalt."

Ca intr-un joc al orgoliilor, Habanita refuza statutul de simplu parfum si  vrea sa fie purtat de o femei cu personalitate, puternica ca si el. O femeie moderna, sigura pe ea care nu se teme sa iasa in evidenta si chiar sa starneasca cateva controverse.


Etichetat uneori ca fiind prea mult, parfumul Habanita reprezinta un standar la care foarte multi parfumieri aspira. Nu de putine ori, „nasuri” consacrate s-au intors la acest parfum in momentele in care au simtit nevoia unei muze.

Va continua Habanita sa ramana un etalon pentru ceea ce inseamna un parfum de nisa cu totul special si pe care viitorul parfumierie sa vrea sa-l pastreze printre bijuteriile sale drept model?

No comments