Header Ads

Shalimar Guerlain, parfumul iubirii eterne



 Cum ai putea descrie mai bine iubirea dintre un imparat si o printesa? Ce ingrediente ai folosi pentru a recrea o relatie care transcende timpul? Exista oare o potiune care sa pastreze vie o iubire pasionala, rupta parca din povestile fara sfarsit?
In urma cu mai bine de 90 de ani, Guerlain ne oferea unul dintre cele mai frumoase parfumuri create vreodata. O poezie olfactiva inchinata iubirii si care isi ia ingredientele din splendidele gradini Shalimar din Lahore. Dragoste, gradini luxuriante si o lume exotica, plina de culoare, invaluita in mister cu note condimentat-orientale.

Shalimar Templul etern

Inceputul  anilor 1920 reprezinta pentru casa Guerlain  o provoacare care testeaza la maximum limitele creative ale parfumierului. Fascinat de cele mai indepartate si exotice locuri al lumii, dar mai ales de povestile si eroinele din aceste locuri, Guerlain creaza o serie de parfumuri poveste.

Artistul isi gaseste repede muzele in povestile de dragoste cu imparati si printese, asa cum este cazul Parfumului Shalimar. Anii care urmeaza dupa acesta sunt si ei marcati de creatii oflactive puternice. Fiecare cu o noua muza si o alta poveste captivanta de spus.

 Floral oriental, Codimentat-oriental. Oriental pare sa fie pilonul pe care se sprijina creatia Guerlain si care permite parfumierului sa-si desavarseasca creatia.
Nahéma (1979) si Samsara (1989) sunt alte doua parfumuri care au drept sursa de inspiratie lumea orientala si care si-au castigat locul in paginile parfumerie artistice.


Shalimar Guerlain, Parfumui Dragostei eterne

Dintre toate parfumurile create de parfumierii  Guerlain, Shalimar a ramas parfumul opera al casei. Trecerea timpului nu a facut sa-i paleasca farmecul, dimpotriva. Acesta este si acum la fel de viu si magnetizant ca in ziua in care a fost creat de Jacques Guerlain.

Inspirat de catre legenda printesei Mumtaz Mahal, Guerlain creaza primul sau parfum oriental -Shalimar(Templu dragostei in sanscrita). O poveste de dragoste asa nu s-a mai vazut in India niciodata.

El, Shah Jahan, cel de-al 5-lea imparat al Indiei. Ea, Mumtaz Mahal o printesa persana. Legenda spune ca tanarul imparat de numai 20 de ani a intalnit-o pe Mumtaz Mahal intr-o piata. Acela a fost momentul cand a stiu ca si-a gasit jumatatea.

 La scurt timp s-au casatorit si au trait fericiti. Mumtaz Mahal i-a daruit Imparatului 13 fii si a murit nascandu-l pe cel de-al 14-lea. In memoria ei, Shah Jahan a construit Taj Mahalul.

Coplesit de durerea pierderii frumoasei sale sotii, Imparatul a cerut ridicarea unui templu fara egal in lume.Se spune ca ridicarea acestuia a durat peste 22 de ani si au lucrat nu mai putin de 20 000 de oameni.

Inspirat de aceasta iubire dar si de frumusetea unica a gradinilor Shalimar, locul preferat de imparat si sotia sa, Guerlain isi denumeste astfel parfumul.

Shalimar se prezinta asemeni unei adieri revigorante de note florale si citrice care iti capteaza imediat atentia, te invaluie usor in arome fine de iasomie, trandafir si stanjenel, ca in final sa-ti lasi simturile prada notelor de vanilie si boabe de tonka, Iris si ambra.
sursa foto: www.hellobeautyblog.com






No comments