Header Ads

8 lucruri pe care sa ti le amintesti cand esti in dificultate


Scriitorul si bloggerul Marc Chernoff este de parerea ca intodeauna exista un motiv pentru care sa fi recunoscator. Si indiferent de situatia in care te afli, ca esti bine sau nu, trebuie sa te trezesti in fiecare zi si sa fi recunoscator pentru viata ta, pentru ca cineva undeva lupta cu disperare pentru viata lui.
Adevarul este ca fericirea nu inseamna absenta problemelor, ci abilitatea de a gasi o solutie pentru a le rezolva.


Gandeste-te numai daca in locul problemelor, ai acorda o atentie mai mare lucrurilor minunate din jurul tau. Traieste in prezent si concentreza-te pe cee ce ai, in loc sa te gandesti la ce ai pierdut. Pentru ca in cele din urma cel mai important lucru este ceea ce faci cu ce ti-a ramas dintr-o experienta sau situatie.

Iata 8 lucruri pe care sa ti le amintest atunci cand  ai nevoie de motivare:

1.Durerea este parte din evolutia ta

Uneori pentru a merge mai departe, viata iti inchide cateva usi. Si acesta este cel mai bun lucru care ti se poate intampla avand in vedere ca de cele mai multe ori nu suntem dispusi sa facem o schimbarea daca circumstantele nu ne obliga. Cand intampini un moment dificil, reaminteste-ti ca nici o suferinta nu vine fara un scop. Indeparteaza-te de ceea ce te raneste, dar nu uita lectia pe care ti-a oferit-o. Doare pentru ca acum te confrunti cu o situatie dificila si iti este greu, dar asta nu inseamna ca ai esuat.

Aminteste-ti ca exista doua tipuri de suferinta, una care doare si una care te ajuta sa te schimbi. Orice succes important pentru a fi realizat cere un efort pe masura. Lucrurile bune au nevoie de timp. Ai rabdare si ramai pozitiv.

Totul se va rezolva, poate nu imediat, dar se va rezolva in cele din urma,  intr-un fel sau altul. In loc sa te lupti cu viata si sa opui reszistenta, aminteste-ti ca totul este o experienta care te ajuta sa cresti.

2. Totul in viata este temporar

De fiecare data cand ploua, aceasta se si opreste. De fiecare data cand esti ranit, te vindeci. Dupa intuneric vine lumina, dimineata are grija sa-ti reaminteasca asta in fiecare zi.
Cu toate acestea, de cele mai multe ori uiti si alegi sa crezi ca intunericul va dainui pentru totdeauna. Dar nu-i asa! Nimic nu dureaza pentru totdeauna.

Daca lucrurile sunt bine pentru tine acum, bucura-te de ele. Nu vor fi asa intodeauna. Daca te confrunti cu probleme, nu -ti face griji pentru ca nici ele nu vor dura mult.

Doar pentru ca in acest moment lucrurile nu sunt usoare, nu inseamna ca nu poti sa razi. Doar pentru ca ceva te deranjeaza, nu inseamna ca nu poti sa zambesti. Fiecare moment iti ofera ocazia unui nou inceput si a unui nou sfarsit.

In fiecare secunda a vietii tale primesti o noua sansa. Trebuie doar sa profiti de aceasta si sa o folosesti cat mai bine posibil.

3. Grijle si lamentarile nu vor schimba nimic

Cei care se plang cel mai mult, realizeaza cel mai putin. Este intotdeauna mai bine sa incerci sa faci ceva maret si sa esuezi decat sa nu  faci nimic si sa reusesti. Daca te simti ratacit nu inseamna ca totul e pierdut, acest lucru se intampla numai atunci cand nu faci nimic si doar te plangi.

Daca crezi in ceva, continua sa incerci. Nu lasa umbrele trecututului sa-ti intunece viitorul.A te plange azi despre ce s-a intamplat ieri, nu va face ca viitorul sa fie mai bun. Fa o  schimbare si permite lectiilor pe care viata ti le-a oferit sa te ajute. Actioneaza. Bucura-te de schimbare si nu te uita inapoi.
Adevarata fericire, indiferent de ce urmeaza sa se intample pe termen lung,  incepe in momentul in care incetezi sa te mai plangi de problemele tale si esti recunoscator pentru problemele pe care nu le ai.
4. Cicatricile sunt simbolul puterii tale

Sa nu-ti fie niciodata rusine cu cicatricile pe care viata le-a lasat asupra ta. O urma inseamna ca durerea s-a sfarsit si ca rana e inchisa. Inseamna ca ai depasit durerea,  ai invatat o lectie, esti mai puternic si ai mers mai departe. Cicatricile sunt tatuajele unei reusite de care trebuie sa fi mandru.

Nu permite acestora sa te tina prizonier si sa-ti traiesti viata cu teama. Nu poti sa le faci sa dispara, insa  poti sa schimbi modul in care le privesti. Poti incepe sa le vezi ca pe un semn de putere, si nu ca pe unul de suferinta.

Rumi spunea: „Rana este locul prin care lumina patrunde in tine. Nimic mai adevarat. Din suferinta, s-au ridicat cele mai rezistente spirite. In aceasta lume mare, cel mai puternice caractere sunt insemnate cu cicatrici. Priveste-ti cicatricile ca pe un semn de reusita. Da, am reusit si am cicatricile marturie pentru reusita mea. Iar acum am sansa sa devin si mai puterinic.”

5. Fiecare lupta este un pas inainte

In viata, rabdarea nu inseamna capacitatea de a astepta ci abilitatea  de a avea o atitudinea pozitiva in timp ce lucrezi intens pentru realizarea  viselor tale. Si stii ca acestea merita tot efortul. Prin urmare daca vei incerca sa faci ceva, investeste timp si implicata-te  total. Altfel, nu are rost sa incepi.

Acest proces poate  insemna ca uneori sa-ti pierzi stabilitatea si confortul, si ocazional mintile, iesirea din zona de confort, lucru care o sa-ti dea fiori pe sira spinarii, sacrificarea relatiilor si a lucrurilor familiare, acceptarea criticii din partea cunoscutilor, dar si multi timp petrecut in singuratate. Cu toate acestea, siguratatea este darul care face toate lucrurile posibile. Si iti ofera spatiul de care ai nevoie. 
Restul este un test al determinarii tale si cat de mult iti doresti sa obti ceva.

Daca vrei ceva, il vei obtine, in ciudata esecului, a refuzurilor si a circumstantelor pe care nu le poti controla. Fiecare pas inainte o sa te fac sa te simti mai bine decat ti-ai putea imagina.

Vei realiza ca zbuciumul, lupta nu le vei intalni pe drumul ales, ci este chiar acesta. Si merita orice efort. Deci daca esti dispus sa incerci, mergi pana la capat. Nu exista sentiment mai frumos decat acesta. Nu exista sentiment mai  frumos decat acela de a sti ce inseamna  sa fi viu.

6. Negativitatea celor din jur nu este problema ta

Fii pozitiv cand este inconjurat de negativitate. Zambeste cand cei din jur incearca sa te demoralizeze. Este cea mai simpla metoda pentru a-ti pastra  entuziasmul si concentrarea. Cand ceilalti te trateaza urat, ramai tu insuti. Nu lasa nefericirea cuiva sa te schimbe. Chiar daca pare personal, nu lua  lucrurile astfel. Rare ori oamenii fac ceva din cauza ta, ci fac din propria cauza.

Dar mai presus de toate, sa nu te schimbi niciodata pentru ca cei din jurul tau ii spun ca nu esti suficient de bun. Schimba-te pentru a deveni o persoana mai buna si pentru ca asta te conduce catre un viitor mai bun. Oamenii vor vorbi indiferent de ceea ce faci sau cat de bine o faci.

Prin urmare, fa-ti griji pentru tine insuti inainte de a-ti face griji pentru ce cred ceilalti. Daca crezi cu tarie in ceva, nu te teme si lupta pentru asta. Forta vine  din a trece peste ceea ce unii cred ca este imposibil.

Lasa totul deoparte, viata ta este numai una. Asta e! Prin urmare fa ceea ce-ti aduce fericire, si fii cu cine te face sa zambesti des.

7. Ce trebuie sa se intample, se va intampla

Adevarata putere vine in momentul in care ai o multime de motive sa te plangi, in schimb, alegi sa zambesti si sa apreciezi ceea ce ai. Exista binecuvantari in fiecare lupta cu care te  confrunti dar trebui sa fi dispus sa-ti deschizi inima si minte ca sa le vezi. Nu poti forta lucrurile sa se intample. 

Poti doar sa inebunesti incercand sa faci asta. La un moment dat va trebui sa renunti si sa lasi ceea ce trebuie sa se intample, sa se intample.

In definitiv, a-ti iubi viata este despre a avea incredere in intuitie, a lua decizii, a pierde si a gasi fericirea, despre a pretuii amintirile si a invata din experienta.

Este o calatorie pe termen lung.  Va trebui sa incetezi sa-ti mai faci griji, sa te intrebi sau sa ai indoieli despre fiecare pas pe care il faci in aceasta calatorie.

Razi la confuzii, traieste constient fiecare moment si bucura-te de viata pe masura ce se deruleaza.
Este posibil sa nu ajungi exact acolo unde intentionai, dar in cele din urma vei ajunge acolo unde trebuia.

8. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa mergi mai departe

Nu te teme sa te ridici si sa reintri in joc - sa incerci, sa iubesti, sa traiesti si sa visezi din nou.
Nu lasa o lectie dura sa-ti impietreasca inima. Adesea cele mai bune lectii ale vietii sunt invatate in cele mai nepotrivite momente si din cele mai rele greseli. Vor exista momente cand o sa ti  se pare ca tot ce putea sa se intample rau, s-a intamplat. Si s-ar putea sa simti ca o sa ramai blocat pe  acest  fagas pentru totdeauna, dar nu-i asa.

Cand  simti asta, aminteste-ti ca uneori trebuie ca lucrurile sa fie foarte gresite inainte de a fi bine.
Cateodata trebuie sa treci prin cele mai dificile incercari pentru a deveni o persoana mai buna.

Da, viata e dura, dar tu esti mai puternic decat ea. Gaseste in tine puterea de a rade in fiecare zi. Gaseste curajul de a fi diferit, si totusi frumos. Gaseste in inima ta puterea de-ai face pe ceilalti sa zambeasca. Nu te stresa cu acele lucruri pe care nu le poti schimba. Traieste simplu. Iubeste cu generozitate. Vorbeste cu sinceritate. Lucreaza cu sarguinta. Si daca uneori nu reusesti, continua. Continua sa evoluezi.

 

Trezeste-te in fiecare dimineata si da-ti silinta de a urma acesta sfaturi:

1. Gandeste pozitiv
2. Mananca sanatos
3. Fa exercitii
4. Fa-ti mai putine griji
5. Munceste cu sarguinta
6. Razi des
7.Dormi bine


sursa articol: www.marcandangel.com
sursa foto: www.ted.com

No comments