Header Ads

Apartament open space- solutia ideala pentru spatiile mici


In ultimii ani, notiunea de „open space" apare tot mai des in vocabularul designerilor de interior. Conceptul folosit atat in amenajarea caselor ce dispun de spatii generoase, dar mai ales in amenajarea apartamentelor si garsonierelor de dimensiuni mici.


Nevoia de spatiu, mai multe surse de lumina naturala dar si libertatea de miscare sunt doar cateva dintre motivele care determina designerii sa aleaga varianta open space.

Open Space(in traducere, spatiu liber) nu reprezinta altceva decat modalitate prin care este creat un spatiu larg de activitate.
Astfel, prin eliminarea peretilor despartitori, avem o zona formata din living, bucatarie, birou, dining, etc.).
In apartamentele si garsonierele mici care dispun de bucatarii cu o suprafata redusa, open space este una dintre cele mai accesibile solutii. In acest fel, eliminarea peretilor dintre living si bucatarie, creaza senzatia de spatiu mare si aerisit.

Trecerea de la o zona la alta poate fi realizata prin diverse trucuri simple dar foarte eficiente. Transformarea peretelui despartilor in bar si accesorizarea acestuia cu obiecte decorative si cateva scaune inalte este una dinte solutiile recomandate de specialisti.

Un aspect foarte important in crearea unui open space prin eliminarea peretlui sau peretilor care fac legatura cu bucataria il constituie alegerea hotei. Pentru a evita raspandirea mirosului de mancarea in intreaga incapere este nevoie de alegerea unui produs de calitate, cu o putere de absorbtie foarte mare.

Pentru a delimita spatiile de activitate intr-un open space putem sa folosim cateva trucuri la indemana oricui, culori diferite pentru fiecare zona, paravane despartitoare confectionate din diverse materiale( in magazinele de bricolaj gasim o multime de produse de acest fel), sau tipuri diferite de pardoseli( gresie pentru bucatarie si parchet pentru restul spatiului).

No comments