Header Ads

Iris Apfel, Legendary fashion Icon si sursa inepuizabila de inspiratie

Iris Apfel este o femei incredibila, un exemplu de profesionalism si  creativitate, o forta care iti capteaza atentia din prima clipa si o prezenta atipica intr-o lume aparent conventionala. O femeie a carei poveste de viata continua sa inspire in fiecare zi mii de oameni. Nu, nu este o poveste dramatica si lacrimogena despre femeia saraca care a reusit sa construiasca o afacere de succes. Dimpotriva, este o poveste despre creativitate, viziune, profesionalism si placerea de a-ti  urma pasiunea.



Am putea spune ca poveste de viata a lui Iris Apfel este ca si stilul acesteia: un cocktail cu ingrediente bine dozate de rafinament, eleganta, unicitate si elemente surpriza care sa alunge orice urma de monotonie.
 "You're not pretty, and you'll never be pretty. But it doesn't matter. You have something much better: You have style." - Frieda Loehmann



Poate ca nu mai este cazul sa reamintesc cine este Iris Apfel. Cu toate acestea, consider ca un mic rezumat nu strica. Iris Apfel(Barrel inainte de casatorie) este o femeie de afaceri de origine americana, fashion icon si designer de interior. Aceasta s-a nascut pe 29 august 1921, provine dintr-o familie instarita, tatal de origine americana avea o afacere cu oglinzi si geamuri iar mama de origine rusa se ocupa de administrarea unui boutique de moda. 


Iris Apfel a urmat Cursurile Facultatii New York, condusa de pasiunea sa pentru arta aceasta inevitabil a ales sa studieze Istoria Artei.  In tinerete a colaborat cu diverse reviste de moda si design interior si a fost asistenta celebrului ilustrator Robert Goodman.
         
                    “It’s all attitude. Attitude, attitude, attitude.”



Iris Apfel este recunoscuta in intreaga lume pentru talentul si pasiunea sa pentru design dar mai ales pentru numerosele proiecte de care s-a ocupat. Printre cel mai importante se numara cele de restaurare a Casei Albe. Astfel, Iris Apfel a avut ocazia sa lucreze pentru 9 presedinti: Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan si Clinton.

La varsta de 27 de ani Iris s-a castorit cu Carl Apfel alaturi de care a infiintat o firma de textile. Acestia au continuat sa conduca firma pana in anul 1992 cand au iesiti la pensie. 
  
Sunt femei care nu au varsta iar Iris Apfel, fara indoiala, este una dintre ele. Contrar varstei pe care o recunoaste cu mandrie, Iris Apfel este o femei foarte activa care continua sa se implice foarte mult in diverse proiecte. Din acest punct de vedere Irs ofera o lectie valoroasa celor care considera ca dupa o anumita varsta, totul se rezuma la plimbari in parc si privit la tv.

                                           "I`m a geriatric starlet"

De-a lungul timpului, Iris Apfel si-a castigat statutul de Fashion Icon iar prezenta acesteia la evenimentele fashion este mereu o placerea pentru cei din jur.

O femeie pasionata de bijuterii, texturi, arta; o femeia cu un simt al umorului foarte fin si o companie pe care toata lumea si-o doreste.

What’s my style is not your style, and I don’t see how you can define it. It’s something that expresses who you are in your own way.”



Pe langa toate acestea, stilul Iris Apfel  reprezinta exceptia de la regula si exemplul clar ca fiecare are propriul stil.

Stilul Iris Apfel este un stil al extremelor pe care cu greul ai putea sa-l cataloghezi. Culori puternice, bijuterii opulente, combinatii de-a dreptul socante care insa se armonizeaza perfect cu femeia care le poarta.
Ochelarii" bob-eye", purtati la inceput doar ca pe un accesoriu care sa o scoata din anonimat au devenit mai tarziu o necesitate dar si parte integranta din ceea ce inseamna imagina Iris Apfel.
Pentru mine, Iris Apfel este in top 5 persoane care ma inspira si de la care am mereu cate ceva de invatat.

Iris Apfel este personaj principal al ultimului documentar realizat de Albert Mayles- "Iris". Documentarul va avea lansare pe data de 29 aprilie 2015 si trebuie vazut!!!
Pe voi cine va inspira?








No comments