Header Ads

Portofino-Destinatie de vacanta

Portofino se numara de ceva timp pe lista locurilor in care trebuie sa ajung cel putin o data. Am o pasiune ciudata pentru Italia, pentru toata Italia!!!nu doar pentru o anumita zona. Cred ca m-as integra cu usurinta in peisajul Italian indiferent unde as fi. Recunosc ca nu sunt o mare amatoare de paste si pizza dar spre norocul meu  bucataria lor  este foarte bogata! Si contrar a ceea ce stim cu totii bucataria italiana se bazeaza foarte multe pe legume si produse din carne( mai ales porc si  pui) dar si pe fructe de mare si bineinteles peste.

Portofino  este situat pe Riviera Italiana, in parte de nord-vest a tarii, in apropierea orasului Genova. Construit de catre romani,Portofino era un mic sat de pescari  cu iesirea  la Marea Ligurica. Recunoscut inca de atunci pentru frumusetea sa, Portofino sau  Portul Delfinilor(denumire pe care a primit-o datorita numarului mare  de delfini care se gaseau in golf) a reusit de-a lungul timpului sa se transforme dintr-un sat de pescari intr-una dintre cele mai luxoase statiuni din Italia. In present statiunea se numara printre cele mai vizitate din Europa si continua sa-si pastreze  renumele de cel mai romantic  loc din lume.
Ideal pentru indragostiti  si pentru cei dornici de relaxare sau “dolce far niente” asa cum le place italienilor sa spuna, Portofino reuseste cu usurinta sa surprinda chiar si pe cei mai pretentiosi.
Contrastul dintre yahturile luxoase si barcile simple ale localnicilor este unul  care reliefeaza perfect viata din Portofino fara insa a crea o diferenta  sau a face o clasificare intre oamenii care locuiesc aici.
Orasul impresioneaza atat prin arhitectura cat si prin pozitie si multitudinea de culori care parca incearca sa te vrajeasca si sa te poarte intr-o alta lume. De la nuante deschise de alb, albastru ,galben pana la cele mai intense culori de portocaliu si rosu, casele se inalta mandre pe colina si isi expun fara dezinvoltura frumusetea. In demersul lor sunt ajutate si de vegetatia luxurianta care le accentueaza trasaturile cu o intreaga paleta de verde iar mai jos de catre apele linistite si albastre ale marii.
 Peste tot pe stradutele pietruite si marginite de o parte si alta de zeci de ghiveche cu flori te intampina atmosfera de vacanta, de relaxare si detasare.
Pentru a putea admira golful in toata splendoarea sa, Promenada te poarta spre varful colinei.De aici te poti bucura in liniste de peisajele incredibile care se schimba de la o clipa la alta in bataia valurilor.
Printre obiectivele pe care le poti vizita se numara Castelul Brown(costruit in secolul XVI), bisericile San Marin si San Giorgio.
Asa cum spuneam Portofino este o statiune luxoasa, prin urmare si preturile se ridica la nivelul faimei.Dar acesta este un mic detaliu care nu merita foarte multa importanta.
Sursa foto: Google












No comments