Header Ads

10 lucruri pe care nu le stiai despre rodie

Rodia pare sa fie unul dintre acele fructe caruia trendurile au hotarat sa-i oferte statutul de "Fructul Anului", "Fructul Minune" sau "Super fruct". Si pe buna dreptatate toate aceste titulaturi.
Desi sunt mai greu de curatat, rodiile sunt un cocktail de vitamine pentru sanatatea noastra. Numeroase cercetari sustin beneficiile pe care consumul de rodie il poate avea asupra noastra. Mai mult consumlul regulat de rodie ajuta la prevenirea unor afectiuni grave.


Citeste mai jos 10 lucruri pe care nu le stiai despre rodie:

1. Rodia este originara din Iran si se cultiva de milenii si in Regiune Mediteranei, Asia Centrala, Armenia, Georgia, Azerbaidjan.

2. Exista peste 760 de soiuri de rodii

3. Arborele care produce rodiile se numeste rodiu sau rodier

4. O rodie pe zi asigura pentru un adul 40% din doza zilnica recomandata de Vitamina C

5. Rodia contine de 3 ori mai mult antioxidanti decat ceaiul verde sau vinul rosu

6. Rodia este bogata in acid folic si vitaminele A si E

7. Rodia este folosita pentru produsele anti-aging, combate radicalii liberi si are efecte anti-cangericene

8. Rodia te protejeaza de alergii. Aceasta este bogata in polifenoli, substanta care reduce procesul bochimic asociat alergiilor

9. Rodia este si afrodisiac natural, de aceea  mai este numita si "fructul pasiunii'. Consumul zilnic de rodie ajuta la cresterea nivelului testosteronului

10. Cumparati rodiile mai grele si cu coaja stralucitoare, astfel va asigurati ca fructele sunt coapte. Dupa culegere rodiile nu se ma coc.

Specialistii recomanda sa consumam in fiecare zi  o rodie.

No comments