Header Ads

CAT VALOREAZA CEL MAI SCUMP DIAMANT DIN LUME


     Pink Star - Diamantul roz de dimensiunile unei prune a  devenit oficial cea mai scumpa bijuterie din lume. Descrisa de specialisti drept una dintre cele mai mari comori ale lumii, Diamantul Pink Star a fost vandut la licitatie pentru fabuloasa suma de 71,2 milioane de dolari.


Piatra roz de 59,60 carate care cantareste 11.92 grame si are o dimensiune de 2.69 cm pe 2.06 cm este cel mai mare diamant din clasa sa("Internally Flawless, Fancy Vivid Pink"), ceritficat de Institutul Geologic Din America ( GIA).

Diamantul Pink Star a fost descoperit in 1999  in Africa, de catre Compania De Beers si a fost slefuit dintr-o gema bruta de 132.5 carate.

In luna noiembrie 2013, Pink Star a fost pentru prima dat subiectul unei licitatii in urma careia s-a oferit un pret record de 83 milioane de dolari. Cateva luni mai tarziu, Casa de licitatii Sotheby's a dezvaluit publicitatii ca pretul nu a fost plati niciodata. Drept urmare, Sotheby's a trebuit sa plateasca vanzatorului suma garantata in valoare de 60 de milioane de dolari.

Pana acum cel mai scump diamant vandut vreodata la o licitatie a fost „Oppenheimer Blue” pentru suma de 57,6 milioane dolari.

Sotheby's a considerat ca acum este momentul potrivit sa readuca pe piata diamantul rar Pink Star, avand in vedere cerea tot mai mare din partea cumparatorilor asiatici cu dare de mana.

Licitatia a avut loc la Hong Kong si a durat  mai putin de 5 minute. Sothbay's confirma ca licitatia a fost castigata de catre compania de bijuterii Chow Tai Fook din Hong Kong.

sursa foto: www.dailymail.co.uk

No comments