Header Ads

Atitudinea - intre aparenta si realitate, sau accesoriu de lux?


Ei bine, Da!! Frumusetea si feminitatea nu sunt suma actiunilor prin care cosmetizezi exteriorul ci , mai degraba, sunt oglinda a ceea ce esti cu adevarat.
Frumusetea este despre atitudine, despre ceea ce crezi in adancul sufletului ca esti si despre cum te vezi.
Conteaza ce spun ei sau ce crezi tu? Daca ai crescut  repetand in fiecare zi lectia comparatiilor( sora ta e frumoasa, tu nu prea), atunci e explicabil de ce te ascunzi sub o masca de cosmetice scumpe si haine de lux sau dimpotriva.


Si totusi...seara, cand ajungi acasa si te uiti in oglinda, ce vezi? Iti place? Dupa ce iti dai jos masca, te privesti pe tine asa cum esti sau iti intorci privirea? De ce atata teama, rusine si poate chiar dezgust?

Nu esti perfecta, nu ai dimensiunile ideale. Ba mai mult, poate ai chiar si cateva kilograme in plus, esti prea scunda si nu ai deloc fundul bombat, riduri fine si cearcane in fiecare dimineata.
In plus, nici varsta nu mai e de partea ta, spui tu, daca ai trecut si pragul lui 30, clar, lumea se darama peste tine!!
 Daca te uiti mai atent la tine, nu ai nimic special! Stiu ca asa iti spui, doar am jucat si eu in liga asta!:) Si atunci e mai bine sa stai in umbra! Asta ti-ai spus de atatea ori incat te-ai convins ca asa e! Nu esti nici frumoasa, nici desteapta! Tu esti doar o femeie din multime si nu mai poti sa faci nimic sa schimbi asta!
Nimic nu e mai dureros decat sa cari cu tine sacul unei identitati false si iluzia unui sine urat! Mai devreme sau mai tarziu vei realiza ca aparentele vin si pleaca asa cum se intampla si cu trendurile.

Atitudinea - e alta poveste! Aici lucrurile se schimba, si nimic nu mai conteaza, nici ce cred ei si nici ce vor sa vada! Tu stii ca esti frumoasa, desteapta si chiar daca nu le stii pe toate, esti suficient de descurcareata incat sa gasesti o solutie.

Frumoasa in felul tau, unica si incomparabila, si mai presus de toate constienta ca esti asa! Fara nevoia de a primi aprobarea sau confirmarea cuiva.
Cu privirea in fata, umerii drepti si pasul ferm, ai convingerea ca poti sa fii tot ceea ce iti doresti, ca este o femeie incredibila exact asa cum esti, cu sau fara machiaj, imbracata in pijamale sau intr-o rochie Chanel.
Mai mult decat femei frumoase si bine imbracate, barbatii apreciaza femeile cu atitudine. Ele sunt adevaratele castigatoare intr-un concurs de cuceriri pe termen lung. Bineinteles, aceeasi regula se aplica si in cazul barbatilor!
Atitudinea, dragilor, este aceea care ne face remarcabili si de neuitat sau dimpotriva, lipsa ei, care ne obliga sa traim precum niste fantome!

Din pacate, atitudinea nu se cumpara din mall, ea se dezolta prin munca, perseverenta si implicare.
Este atitudinea un accesoriu de lux, accesibil doar celor speciali? Cu siguranta, NU!!

Poate cel mai bun exemplu in acest sens este Iris Apfel. Aceasta nu a fost niciodata, ceea ce am putea numi o femeie frumoasa dar a avut intotdeauna un atu: ATITUDINEA! Cu o cariera remarcabila, fashion icon, Iris Apfel este cea mai buna definitie pentru o femeie autentica, increzatoare in ea.

"When you don't dress like everybody else, you don't have to think like everybody else."Iris Apfel

No comments