Header Ads

David Yurman, de la sculptor la designer de bijuterii

Se spune ca nimic nu-i intamplator iar povestea celebrului designer de bijuterii, David Yurman vine sa confirme acest lucru. Pasionat de arta si inzestrat cu un simt estetic aparte, David Yurman impreuna cu sotia sa, Cybil Yurman pun bazele in anul 1980 a ceea ce avea sa devina mai tarziu: brandul  David Yurman.

foto: www.sheridanroadmagazine.com
In prezent David Yurman reprezinta unul dintre cel mai mari braduri de bijuterii si ceasuri de lux din lume. Devenit celebru pentru "bratara cablu", David Yurman isi urmeaza pasiunea pentru bijuteriile-opere de arta si continua sa creeze inspirat fiind de transformarea sentimentelor si starilor in concepte grafice care mai apoi se materializeaza prin intermediul modelelor din ceara, devenind in cele din urma bijuterii de lux. O alta sursa de inspiratie pentru designer este colaborarea cu sotia sa Sybil si fiul lor Evan.

Nascut in New York pe data de  12 octombrie 1942, David Yurman intra in contact cu lumea artelor plastice inca din copilarie iar prima sa incercare de a-si vinde sculpturile se desfasoara in cantina liceului.

La varsta de 16 ani, in timpul unei vizite la sora sa in Provincetown, MA,  il intalneste pe sculptorul si sudorul  de origine cubaneza Ernesto Gonzalez. Alaturi de acesta, David Yurman va face primii pasi in lumea sculpturii . Mai tarziu acesta isi va exersa talentul sub atenta indrumare a artistilor: Jacques Lipschitz, Theodore Rozack and Hans Van de Bovenkamp. In studioul sculptorului Hans Van de Bovenkamp,  David Yurman avea sa o cunoasca pe viitoare sa sotie si partenera de afaceri - pictorita Cybil Kleinrock.
Personal Motto :"Be careful what you wish for: you just might get it."

La inceputul anilor 1970,  David si Cybil se muta in Carmel si formeaza compania Putnam Art Works, specializata in bijuterii realizate folosind tehnici si motive din sculptura. 

 In urmatorii zece ani cei doi isi vor prezenta bijuteriile, sculpturile si tablourile in  diverse galerii de arta si targuri. Reusesc astfel sa isi creeze o reputatie in randul bijuteriilor artizanale. In anul 1979, David si Cybil se casatoresc iar un an mai tarziu infiinteaza compania David Yurman.
In anul 1987 in cadrul World Watch and Jewelry Show din  Basel isi face debutul David Yurman.



"Cable is the bass line and gemstones are my melody.” - David Yurman

In anul 1982, David Yurman prezinta "bratara cablu"- o spirala rasucita impodobita la capete cu pietre pretioase, piesa ce avea sa devina semnatura sa si care a facut senzatie in lumea bijuteriilor.
 David Yurman a numit aceasta bratara cat si celelalte bijuterii asemanatoare ca si design acesteia -"Renaissance".
foto: www.pinterest.com
Pornind de la succesul primei colectii care avea ca element esential design-ul "cablu" David Yurman a inserat si in colectiile urmatoare acest stil, transformandu-l astfel intr-o punte intre colectii.

Continua evolutie a bradului David Yurman a insemnat recunoastere internationala, numeroase premii dar si schimbari care au sporit faima brandului. Astfel, alaturi de bijuterii, au fost introduse ceasurile de lux si parfumurile.

In anul 2000, David Yurman lanseaza prima campanie de promovare a bijuteriilor. Pentru aceasta compania apeleaza la agentia de publicitate David Lipman iar imaginea campaniei este modelul Amber Valletta.

In anii urmatori pentru a a reprezenta brandul David Yurman au fost ales Kate Moss, Gisele Bundchen, Jessica Miller, Naomi Kampbel,  Kate Upton si Catrinel Menghia.


www.bwgreyscale.com
www.bwgreyscale.com

www.bwgreyscale.com




In anul 2008 apare pe piata primul parfum marca David Yurman. Acesta este un parfum dedicat sotiei sale si reprezinta un cumul de aminitri si senzatii dragi celor doi puse intr-un  flacon al carui aspect se integreaza in imaginea brandului.

 Parfumul a fost creat de  Harry Fremont si face parte din categoria floral-cypre. Acesta imbina notele proaspete de madarina cu cele verzi de coacaz negru urmate de note bujor, nufar, trandafir, patchouli, note lemnoase si mosc.
foto:www.fragrantica.com
In februarie 2011, brandul David Yurman lanseaza colectia de parfumuri Essence: Delicate, Exotic, Fresh. Cele trei  creatii  apartin parfumierului Harry Fremont de la Firmenich. Un an mai tarziu acestei colectii ii este adaugat si parfumul Summer Essence. Un parfum floral-fructat pentru femei.

Site-ul oficial: www.davidyurman.com
Bijuteriile David Yurman sunt confectionate din materiale special alese de catre designer: aur, argint si pietre pretioase.

No comments