Header Ads

Cele mai frumoase castele din Romania

Castelele din Romania nu atat de numeroase precum cele din Anglia, Franta, Austria, sunt adevarate "bijuterii istorice" care povestesc despre un trecut indepartat in care timpul se impleteste cu emblemele nobile.
In Transilvania se gasesc cele mai frumoase castele din Europa iar acest lucru este dovedit de numeroasele topuri internationale in care castele din Romania ocupa pozitii foarte bune.


Casteulu Corvinilor
Denumit si Castelul Huniazilor, acesta este situat in  partea de sud-vest a Transilvaniei, in judetul Hunedoara. Constructia castelului incepe in anul 1440 sub domnia lui Iancu de Hunedoara. Construit asemeni unei fortarete indestructibile, Casteulul Huniazilor se aseamana cu personalitatea voievodului Iancu de Hunedoara.

Castelul Banffy
|Situat in comuna Bontida din judetul Cluj, Casteulu Banffy reprezinta cel mai mare castel din Transilvania.Constructia acestuia incepe in anul 1437 si reuneste diverse stiluri, in principal baroc dar si renascentist si romantic. Acest domeniu a fost donat de catre regele Sigismund de Luxemburg familie de nobili de origine maghiara- Banffy in anul 1387. De-a lungul timpului Castelul Banffy a suferit numeroase modificari. In prezent Casteulu Banffy reprezinta locul in care se desfasoara festivalul de muzica "Electric Castle". Domeniul a fost cesionat pe o perioada de 49 de ani  FundaÈ›ieiTransylvania Trust de catre proprietarea actuala a castelului - contesa Bánffy Katalin, Prin acest contract de cesionare Fundatia se va ocupa de reabilitarea castelului si crearea unui centru cultural.

Castelul  Jidvei
Acesta este situat in localitatea Cetatea de Balta, judetul Alba.


Castelul Kendeffy
Castelul se afla in localitatea Santamaria Orlea, judetul Hunedoara. Acesta a apartinut familiei Kendeffy. Stilul predominant al castelului este neogotic. 


Castelul Karolyi
Situat in Carei, castelul Karolyi reprezinta unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Satu Mare. Anual castelul si povestile tesute in jurul acestuia atrag zeci de vizitatori.



Castelul Peles
Construit in timpul domniei lui Carol I al Romaniei, Castelul Peles este considerat a fi unul dintre cel mai frumoase  momumente arhitectonice ale secolului XIX. Stilul predominat al castelului este cel al Renastetii germane cu influente din diverse stiluri precum: gotic, baroc german ,francez rococo. reanscentist italian.














No comments