Header Ads

"Once upon a time" by Karl Lagerfeld

Inca de la inceput surprinzatoare, enigmatica si visatoare, Gabrielle Chanel isi incepe ceea ce avea sa devina povestea vietii sale in frumosul oras din sudul Frantei, Deauville. In anul 1913, Coco, asa cum o alintau prietenii isi deschide impreuna cu matusa sa, Adrienne, un mic magazin de palarii intr-o zona comerciala a statiunii de vacanta Deauville.


Prin creatiile sale nonconformiste chiar socante pentru unele persoane, Chanel isi doreste sa iasa din tiparele vremii. Comentata pentru palariile sale minimaliste si descurajata de cei care nu vedeau nimic in creatiile sale, Chanel a mers mai departe cu convingerea ca in micul sau magazin vor intra acele femei care isi doresc altceva.

 Incet, palariile si rochiile create de Chanel au  trezit interesul femeilor instarite, nonconformiste ca si ea. Printre primele sale cliente se numara doamne din inalta societate precum Lady Jane Gray care dupa prima sa vizita in magazinul Chanel solicita ca palariile cumparare sa-i fie trimise in Anglia; actrita Eve Lavaliere si mama acesteia, Lady Amanda Harlech(muza lui Karl Lagerfeld);  frumoasa Miss Wonderbuilt care o surprinde pe Chanel comandand toate produsele din magazin.

Filmul"Once upon a time"  regizat de designerul Karl Lagerfeld reuseste sa surprinda in doar 18  minute chintesenta filosofiei Chanel. Acesta este modul in care designerul a ales sa sarbatoreasca 100 de ani de Chanel.

Filmul se axeaza pe deschiderea primului magazin Chanel in Deauville.

Actrita alesa pentru a interpreta rolul principal, Keira Knightley da viata unei femei tinere, ambitioasa si dornica sa-si depaseasca in permanenta limitele.



No comments