Header Ads

Anticafenele- un nou concept socio-cultural care a ajuns si in Romania

Anticafenele contrar numelui  nu reprezinta o miscare impotriva cafelei sau impotriva locurilor in care se consuma cafea .Dimpotriva, este un nou concept de cafenea care isi propune sa fie mai mult decat un loc in care te intalnesti cu prietenii la o cafea.

foto: www.theguradian.com
Anticafenele au fost gandite ca spatii socio-culturale care ofera o atmosfera placuta, un spatiu in care te poti relaxa, poti studia sau organiza si participa la evenimente.

O astfel de cafenea se deosebeste de o cafenea obisnuita prin faptul ca accentul se pune pe timp si nu pe consumatie.

Astfel  platesti cate ore ai stat in respectivul spatiu si nu consumatia. In acest pret intra consumul de bauturi non alcoolice, gustari si dulciuri la discretie, acces la tehnologie, wi-fi, imprimanta, proiector, carti, reviste de specialitate si  numeroase jocuri.

De asemenea, aici se pot organiza, diverse evenimente, expozitii, prezentari, workshop-uri etc.

Acest concept a pornit de la scriitorul rus Ivan Mitin care la inceput a dorit sa creeze un spatiu  liber in care oameni sa vina si sa petreaca timp de calitate iar la plecare sa lase orice suma de bani doreau.
Mai tarziu acesta a  considerat ca era nevoie  de impunerea unei taxe, fara a se abate de la ideea de baza. Astfel a ajuns la impunerea unei taxe pe ora. Primele anticafenele au fost dechise in Moscova, apoi in Ljubijana, Londra si Kiev.

foto: facebook.com/seneca.anticafe
Seneca Anticafe este prima anticafenea din Romania si asa cum spun si fondatorii pune preÅ£ pe timp, restul gratuit“. 
Aici pretul este de 8 lei pe ora iar cei care petrec mai mult de 5 ore nu platesc in plus.
Adresa Senca AntiCafe : Str. Arhitect Ion Mincu Nr 1, Bucuresti
Web site: senecaanticafe.ro



No comments