Header Ads

Ce inseamna parfumuri de nisa?

  Am scris cateva posturi despre parfumurile de nisa si probabil ca voi continua sa fac acest lucru  periodic. Sper sa nu sufoc pe cineva cu aceste articole si sa nu deranjez pe cei care sunt adevarati specialisti in acest domeniu. Mentionez ca sunt doar o amatoare care se afla inca la inceput si  care nu face altceva decat sa exploreze asemeni unui copil care acum descopera lumea,  acest taram minunat al parfumurilor de nisa.
sursa foto
Lumea parfumurilor de nisa este una ametitoare care nu are cum sa nu te vrajeasca si sa te determine la fiecare pas sa mergi mai departe, sa citesti, sa descoperi, sa incerci si sa vrei sa intri intr-o poveste in care totul are un sens si fiecare element este creat pentru a completa un altul.
O poveste in care esentele rare se armonizeaza cu personaje istorice, cu decoruri luxoase si evenimente pe cat de surprinzatoare pe atat de reale. In spatele fiecarei case de parfumuri se ascunde un trecut care merita parcurs fara graba ca si cum ai savura cea mai buna carte din lume.
De asemenea, dincolo de miresme surprinzatoare si starile unice pe care fiecare parfum le trezeste in posesorul sau, exista o poveste frumoasa care si-a castigat dreptul de a nu fi trecuta cu vederea.


In ultimul timp am fost intrebata foarte des "Ce inseamna parfumurile de nisa?" Si am incercat sa raspund atat cat mi-au permis umilele cunostinte dobandite pana acum. Am fost surprinsa(fara a inclina aceasta afirmatie in vreun sens sau altul, placut/neplacut ) de ceea ce inteleg majoritatea personelor prin a avea un parfum. Pentru multi un parfum este egal cu numele unui brand celebru iar  cu cat brandul este mai cunoscut cu atat pretul parfumulu va fi mai mare. Ceea ce inseamna ca parfumul acela este bun. NOT!!!
 Din pacate asa cum se intampla si in lumea fashion, nu se doreste o informare corecta a consumatorilor, fapt ce ar afecta vanzarile. Iar acest lucru, in mod evident, nu este dorit de catre marile brand-uri.
Pentru a raspunde la intrebare:Parfumurile de nisa sunt compozitii speciale in care se folosesc esente naturale de cea mai buna calitate, esente rare al caror pret este direct proportional cu pretul platit pentru acestea. Parfumurile de nisa sunt creatii in care maestrii parfumieri au investit mult timp si suflet si pentru care rezultatul final a insemnat un succes personal a carui valoare va fi dovedita de timp.
De asemenea, parfumurile de nisa se deosebesc de cele normale( create de brandurile fashion) prin faptul ca fiecare parfum va fi altfel  de la persoana la persoana. Parfumierii tin la individualitatea  si originalitatea unui parfum in detrimentul  unor castiguri mai mari.
Asa cum spunea cineva parfumurile de nisa se indreapta catre statutul de arta pe cand celelalte nu urmaresc decat sa atraga o masa cat mai mare de cumparatori. In cazul celor din urma, interesul nu este decat de ordin material, de aceea puteti vedea  pe piata 2-3 versiuni ale aceluias parfum.
In plus, pe langa parfumul propriu- zis, se acorda o mare atentie si elementelor ce tin de design si recipiente. Fiecare casa da parfumuri lucreaza cu un designer care creaza ambalaje personalizate in functie de parfum.
In ceea ce privest pretul unui parfum de nisa, contrat parerilor generale si neinformate, in unele cazuri este la fel cu pretul unui parfum fashion .Spre exemplu  Miracle Lancome, 100 ml costa 450 ron in comparatie cu Eau De Caron Fraiche, 100 ml- 370 ron. Sper ca articolul meu sa fi facut putina lumina in privinta acestor parfumuri de nisa.










No comments