Header Ads

Are you here? filmul unei prietenii

Poate parea o comedie si pe alocuri chiar este dar e ceva mai mult in acest film !

 Umor fin, drame personale ascunse bine in spatele unor masti de adulti care nu vor sa lase trecutul in urma si o prietenie care te face sa te intrebi daca exista asa ceva si in realitate.


Owen Wilson, Zach Galifianakis sunt doi dintre actori mei preferati. Talentati, amuzanti, spumosi de-a dreptul in unele filme, au reusit sa ma convinga pentru  totdeauna de talentul lor  prin rolurile din "Are you here?". 

Au fost momente in care am recunoscut putin din umorul altor filme in care acestia au jucat dar de fiecare data cand ma asteptam la ceva mai mult sau mai bine spus la ceva ce am vazut deja in alte filme, lucrurile luau o alta intorsatura. As spune despre acest film ca este o comedie-drama.
Mi-a placut la acest film atat povestea care la inceput nu pare altceva decat povestea a doi prieteni din copilarie(unul vedeta tv care isi traieste viata din plin, altul - un scriitor drogat care isi cauta inca scopul in viata)care  se intorc acasa pentru o inmormantare.

Si de aici ai impresia ca urmeaza o aventura in care cei doi vor retrai tot felul de amintiri din copilarie si se vor distra - un tipar clasic pentru o comedie, dar in "Are you here ? " lucrurile nu decurg deloc asa.

Evolutia personajelor si modul in care cei doi prieteni se transforma de-a lungul filmului iti lasa impresia unei analize psihologie profunde pe care regizorul a vrut sa o accenteze fara a face din aceasta ceva evident. 
M-au impresionat deopotriva Ben si Steve dar mai ales am fost cucerita de modul in care cei doi isi arata prietenia unul pentru celalalt. 

Finalul este unul interesant si surprinzator ca si restul filmului si iti ofera posbilitatea de a crea un final propriu. 

Check it!!





No comments