Header Ads

Fifty Shades of Grey -dragostea invinge.

   Ei bine DA !! Acum pot sa-mi  dau cu parerea despre aceasta extraordinara( in opinia unora) carte.
Nu ca as vrea sa supar pe cineva cu parerea mea dar inca din primele pagini poti sa-ti dai seama ca aceasta se adreseaza mai mult doamnelor si domnisoarlor(aici totul e discutabil la ce tinere am vazut eu in ultima perioada!!) care viseaza prea mult in timp ce-i tricoteaza iubitului o pereche de sosete pentru iarna.
Am inteles( nici nu era prea greu) drama saracului copil devenit acum un adult frumos, bogat, destept, etc.

Normal ca nu avea cum sa fie cocosat si lucrator pe santier- ce femeie viseaza la asa ceva!! Sa fim seriosi!!!si tanara neprihanita care il asteapta pe Fat-Frumos!!Toate cliseele posibile adunate in 3 volume!!!! Trei... ( vorba lui Despot!!

memorabila expresia. a fost un dur!!

Daca la final ar fi murit unul dintre cei doi amatori de hard sex ar fi fost culmea dezastrului poetic. Pe cuvant ca as fi plans!!!! Pe parcursul cartii ajungi sa te atasezi de personaje, mai ales de tanarul si tulburatul Christian Grey, suferi alaturi de el, te bucuri si visezi cu ochi deschisi ca esti Anastasia Steele.

Bineinteles, daca ar veni sotul/iubitul  acasa sa-ti propuna asa ceva ar fi un animal mizerabil si obsedat sexual dar asa in carte, e ok.

Unele femeie sunt culmea ipocrizei: ele fac doar dragoste cu lumina stinsa, doar sex normal fara alte dubiosenii ca sexul oral sau doamne fereste ceva mai rau si nu se uita niciodata la filme porno pentru ca e o porcarie sa faci asta si ele nu au nevoie,
In schimb citesc carti erotice, pardon de dragoste pentru ca sunt frumoase si nu au nimic pervers. Hai sa fim iar seriosi!!!!




Revenind la carte. Incantator modul in care autoarea alege sa-si poarte cititorii intr-o lumea a luxului si insista pe aceasta idee de parca  acestia sufera de retard.

De la inceputul cartii si pana la final accentueaza aceste aspecte, gel de dus scump, numeroasele marci de masini, branduri celebre de haine si pantofi, vinuri scumpe,etc. Toate astea ma fac sa ma intreb daca nu cumva autoarea sufere de vreun complex de inferioritate si nu stie?!!

Psihologia personajelor- interesanta. Nu prea multe de spus despre personajul feminin: virgina saraca dar inteligenta, frumoasa, ambitioasa si timida care face sex oral cu finalizare inca de la prima intalnirea. Hmmm !!Ceva dubios aici?!!  Unde, pe vreo planeta indepartata s-a mai vazut asa ceva?!!  Apreciez perseverenta personajului- pentru unii dragostea face minuni!! :)


Spre deosebire de aceasta, constructia si evolutia psihologica a personajului Christian Grey chiar mi-a placut. Se vedea ca autoarea  a lucrat mai multe la acest personaj si fara sa fiu ironica chiar i-a iesit.

 In rest, ca poveste,  totul e un mare cliseu pentru gospodine dornice de pasiuni fulgeratoare si care nu iti implinesc fantezii sexuale decat citind carti de genul acesta.

Nu prea am inteles de ce asa mare agitatie cu cartea asta. Am sperat pana la final ca macar sfarsitul sa fie unul remarcabil, altceva decat au trait impreuna pana la adanci batraneti bla bla. Nu am avut noroc nici aici!!

Nu am inteles nici de ce erau oamenii atat de  socati de ceea ce citeau dar poate am ratat eu ceva.Trebuie sa recunosc ca am sarit ceva pagini iar ultimul volum a fost de-a dreptul plictisitor.

De asemenea de cateva ori am fost nevoita sa stau cu google-ul deschis, foarte multi termeni noi . :D
In concluzie prea mult timp pierdut pentru o carte de dragoste si erotism. Putea sa faca un rezumat bun care sa incapa intr-un singur volum dar marketingul nu si nu.....
Asteptam filmul cu sufletul la gura . :)



No comments