Header Ads

Amy Winehouse- Back to Black

           
Muzica ei reuseste de fiecare data sa ma scoata din cotidian.Cam asta si-a dorit si ea in momentul in care a aplicat la È™coala „BRIT” din Selhurst, Croydon (Londra). Singurul lucru pe care l-a scris atunci in eseul de aplicare a fost ca ceea ce-si doreste cel mai mult este ca oamenii sa-iasculte vocea si sa uite de cotidian.

O voce puternica,grava si un stil unic-asa a fost caracterizata de multi, Amy Winehouse.  Muzica interpretata de artista londoneza se incadreza in stilurile  soul, rythm and blues si jazul anilor 1960.
Inca de mica Amy  este pasionata de aceste stiluri si mai tarziu ajunge sa le studieze intens. In alegerile sale este inluentata de cei doi unchi, cantareti de jazz dar si de tatal sau, mare fan Frank Sinatra ale carui melodii  le fredona adesea prin casa.
Muzica  artistiilor soul Etta James si Billie Holiday este cea care o va influenta sa-si aleaga acest gen muzical.
Inca din adolescenta formeaza cateva trupe de muzica alaturi de prieteni din copilarie si urmeaza  cursurile diferitelor scoli de arte din Londra fara a-si gasi locul.
In anul 2003 lanseaza primul sau album, “Frank” care a fost primit foarte bine de critici. In octombrie 2006 lanseaza cel de-al doilea album intitulat  Back to Black. Acesta a ajuns imediat in topuri si s-a vandut in peste zece milioane de copii. Acesta este si albumul care ii va aduce lui Amy 5 premii Grammy si numeroase discuri de platina.
In contrast cu succesul pe care muzica sa il are, viata pesonala a artistei este tot mai complicata,pe fondul unui comportament depresiv sustinut de consumul de alcool si droguri.
Dupa multe tentative de reabilitare, Amy Winehouse moare in casa sa din Camden, Londra din cauza cosumului prea mare de droguri si alcool.
O viata scurta, traita la maxim  in fiecare clipa pe ritmuri de soul si jazz.  Prea agitata pentru a se gandi la viitor, Amy Winehouse a trait asa cum a si cantat: intens.
Nu toti oamenii se nasca pentru a trai o viata lunga si linistita.Exista si oameni precum Amy care traiesc fara a se gandi la altceva in afara de pasiunea lor.Acestia sunt oameni speciali pentru care viata are cu totul alte semnificatii decat pentru restul.
Pentru fani ,Amy traieste inca prin muzica pe care a lasat-o in urma.


No comments