Header Ads

O poveste de dragoste, Lindenfeld

 In Frankfurt-ul anului 2005, Ulrich (Ulli) Winkler, presedintele unei mari companii (Victor Rebengiuc), vede la televizor un reportaj despre un fost sat sasesc din Banat, astazi abandonat. Acesta este Lindenfeld, in care Ulli se nascuse si traise pina in 1945, cind cei mai multi membri ai comunitatii, inclusiv parintii sai si iubita sa de atunci, Helga, au fost deportati in lagarele sovietice; asistam la dramaticul eveniment intr-un flashback care trece rapid de la idilic, cand in prim-plan este jocul celor doi indragostiti, la sadic si grotesc, cand in cadru patrund grobienii reprezentanti ai noii puteri, impuse de la Rasarit.

In prezentul actiunii, la sase decenii dupa ce a fugit in Germania si a inceput sa faca avere, straduindu-se sa-si stearga din memorie legaturile sale cu Romania, Ulli este puternic marcat de imaginile vazute si de reintilnirea accidentala cu o fosta consateana, care il anunta ca Helga traieste, asa ca decide ca, impreuna cu Boris, vechiul sau servitor si prieten credincios, sa plece in secret la Lindenfeld. Acolo o regaseste pe iubita sa din cruda tinerete (Victoria Cocias), care ii relateaza, cu un umor foarte amar, ororile prin care au trecut locuitorii satului de odinioara: unii au murit de foame si de frig in lagar (precum parintii ei), in timp ce altii au apucat eliberarea din 1950, pentru a se intoarce acasa si a fi deportati din nou, de data asta in Baragan, unde si-au gasit sfirsitul (precum parintii lui).
Sursa sinopsis: www.cinemagia.ro

Filmul ruleaza maine 24.06.2014 la Cinema Europa(Calea Mosilor, nr 127) de la orele 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 si 19:00,


No comments