Salata de linte cu dovlecel si sparanghel
Daca sunteti
in pana de idei pentru masa de pranz va propun o reteta descoperita de curand.
Poate nu va incanta prea mult linte sau nu a-ti avut ocazia sa o incercati pana
acum dar credeti-ma lintea este extraordinara.
Din punct de
vedere nutritiv , lintea reprezinta o importanta sursa de proteine,fibre,
minerale(fier, magneziu, fosfor, zinc) si antioxidanti. De asemenea, lintea
ajuta la mentinerea arterelor curate si la eliminarea colesterolului din sange.
Pe langa
toate acestea lintea este un aliment bogat in vitamine , mai ales cele din
grupa B
Salata(B1,
B2, B3, B5, B6 si B9). Vitamina B9 sau acidul folic joaca un rol esential
contribuind la buna functionare a sistemului imunitar si a sistemului nervos.
Pentru a beneficia de toate proprietatile nutritive ale acestui aliment este bine sa se foloseasca impreuna cu alte legume.
A si inca
ceva foarte important: nu ingrasa!!! Continutul de calorii este foarte
mic.
Si acum
reteta!!!
Ingrediente:
200 g linte
2 bucati
sparanghel
1 dovlecel
potrivit
½
avocado
sucul de la
o jumate de lamaie
2 linguri
ulei de masline
menta
proaspata
sare
piper
Mod de
preparare:
Lintea se
spala in apa rece si se pune la fiert pentru 30-35 minute.dupa ce s-a fiert se
scurge de apa si se pune intr-un bol de salata.
Sparanghelul
si dovlecelul se taie bucati potrivite si se trag la tigaie cu o lingura de
ulei de masline pentru 1 minut.Se asezoneaza cu sare si piper. Legumele
pregatite astfel se adauga peste linte impreuna cu zeama de lamaie, avocado
taiat cubulete si menta verde maruntita.
Inainte de a
se amesteca toate ingredientele se adauga si a doua lingura de ulei de masline.
Pofta buna!
Post a Comment