Header Ads

Salata de linte cu dovlecel si sparanghel


Daca sunteti in pana de idei pentru masa de pranz va propun o reteta descoperita de curand. Poate nu va incanta prea mult linte sau nu a-ti avut ocazia sa o incercati pana acum dar credeti-ma lintea este extraordinara.
Din punct de vedere nutritiv , lintea reprezinta o importanta sursa de proteine,fibre, minerale(fier, magneziu, fosfor, zinc) si antioxidanti. De asemenea, lintea ajuta la mentinerea arterelor curate si la eliminarea colesterolului din sange.
Pe langa toate acestea lintea este un aliment bogat in vitamine , mai ales cele din grupa B



Salata(B1, B2, B3, B5, B6 si B9). Vitamina B9 sau acidul folic joaca un rol esential contribuind la buna functionare a sistemului imunitar si a sistemului nervos.




Pentru a beneficia de toate proprietatile nutritive ale acestui aliment este bine sa se foloseasca impreuna cu alte legume.
A si inca  ceva foarte important: nu ingrasa!!! Continutul de calorii este foarte mic.
Si acum reteta!!!
Ingrediente:
200 g linte
2 bucati sparanghel
1 dovlecel potrivit
½  avocado
sucul de la o jumate de lamaie
2 linguri ulei de masline
menta proaspata
sare
piper
Mod de preparare:
Lintea se spala in apa rece si se pune la fiert pentru 30-35 minute.dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se pune intr-un bol de salata.
Sparanghelul si dovlecelul se taie bucati potrivite si se trag la tigaie cu o lingura de ulei de masline pentru 1 minut.Se asezoneaza cu sare si piper. Legumele pregatite astfel se adauga peste linte impreuna cu zeama de lamaie, avocado taiat cubulete si menta verde maruntita.
Inainte de a se amesteca toate ingredientele se adauga si a doua lingura de ulei de masline.

Pofta buna!

No comments