Header Ads

CITATE HARUKI MURAKAMI


Nici adevărul, nici sinceritatea, nici forÅ£a, nici blândeÅ£ea, nimic, absolut nimic nu poate atenua durerea, tot ce ne rămâne de făcut este să luăm lucrurile până la capăt ÅŸi să încercăm să învăţăm ceva, chiar dacă ÅŸtim că ceea ce învăţăm nu ne va fi de niciun folos.( Pădurea norvegiană)

Există vise simbolice, vise care simbolizează realitatea. Sau există realităţi simbolice, realităţi care simbolizează vise.  (ÃŽn căutarea oii fantastice)

Cu trecerea timpului, vei înţelege... Ce durează, durează, ce nu e de făcut, nu e de făcut. Timpul rezolvă cele mai multe dintre lucruri, şi ceea ce timpul nu rezolvă, va trebui să rezolvăm singuri.

Inima fiecărui om e ca o fântână adâncă. Åži nimeni nu ÅŸtie ce zace pe fundul ei. Nu ne putem decât imagina, judecând după lucrurile care ies din când în când la suprafaţă.(  Salcia oarbă, fata adormită)

Aproape totul cade pradă uitării. Åži acest mare război, ÅŸi morÅ£ii care nu se vor mai întoarce niciodată, toate ajung să aparÅ£ină unui trecut îndepărtat. ViaÅ£a de zi cu zi pune stăpânire pe noi ÅŸi multe lucruri importante sunt împinse înafara minÅ£ii noastre ca niÅŸte stele vechi ÅŸi îngheÅ£ate. Sunt prea multe amănunte care ne frământă gândurile cotidiene, prea multe lucruri pe care le avem de învăţat. Deprinderi noi, cunoÅŸtinÅ£e noi, tehnici noi, cuvinte noi. Åži totuÅŸi, oricât timp am lăsa să treacă, orice s-ar întâmpla pe parcurs, sunt evenimente care nu se uită niciodată. Sunt amintiri care rămân neclintite înlăuntrul nostru, ca o piatră de temelie ( Kafka pe malul mării)

Lumea e interesantă tocmai pentru că lucrurile nu se întâmplă aşa cum vrei. (Kafka pe malul mării)
Poate că nu toată lumea vrea libertate, ci doar îşi închipuie că asta vrea. Totul este o iluzie. Dacă ar şi primi cu adevărat libertatea, majoritatea oamenilor n-ar şti ce să facă... de fapt oamenilor le place să nu fie liberi.(Kafka pe malul mării)

Nu e important dacă rezultatele sunt cele aşteptate sau nu, nu e important dacă facem sau nu o bună impresie, până la urmă pentru cei mai mulţi dintre noi contează ceea ce nu se vede, contează ce simţim cu sufletul.

Chiar şi întâlnirile întâmplătoare sunt rezultatul karmei... Lucrurile din viaţă sunt predestinate de vieţile noastre anterioare. Fiindcă nici în cele mai neînsemnate evenimente nu există coincidenţe.

Oricine se îndrăgosteşte caută piesele lipsă din el însuşi.
  
Durerea este inevitabilă. Suferinţa este opţională.




No comments