Header Ads

Masajul cu roci vulcanice(LaStone Therapy)- momente de rasfat

  Este una dintre cel mai cunoscute  terapii prin masaj din intreaga lume. Aceasta ajuta la relaxare, detoxifierea si echilibrarea organismului iar in  centrele spa este cunoscuta sub denumirea de Terapia Geotermala.

Acest tip de masaj  provine din America si a fost dezvoltat de catre Mary Hanningan la inceputul anilor 90. Principiul pe care se bazeaza masajul cu roci calde este acela conform caruia pe corp exista anumite centre energetice - chakrele si canale energetice - meridianele.
Maestrii ayurvedici considera ca pozitionarea celor 7 chakre de-a lungul liniei mediene a corpului  este in stransa legatura cu anumite  organe si functiile acestora .


Astfel, unul din primii pasi in aceasta terapie este asezarea pietrelor calde in cele sapte puncte energetice. In cadrul unei sedinte de masaj, aceasta terapie este combinata cu  hidroterapia, aromoterapia, termoterapia si cristaloterapia. De asemenea, se folosesc tehnici specifice masajului suedez.
Pietrele folosite pentru acest masaj sunt cele din bazalt deoarece acestea absorb caldura mai bine si o retin pentru o perioada mai indelungata decat alte pietre.

 In cadrul unei sedinte de masaj se folosesc pietre de dimensiuni diferite  iar numarul acestora ajunge pana la 54. Acestea vor fi asezate de-a lungul colonei vertebrale, in palme sau intre degetele de la picioare.

Cum decurge o sedinta de masaj cu pietre vulcanice? 

Inainte de a incepe pietrele sunt sterilizate in cuve speciale cu apa a carei temperatura nu depaseste 50 de grade Celsius.  In general o sedinta dureaza intre 40 si 60 de minute. La inceput pe masa de masaj sunt asezate pietre mai mari in  3-4 randuri cate 2 pietre, peste acestea se aseaza un prosop astfel incat sa fii protejat de caldura. Aceasta asezare a pietrelor permite centrarea coloanei vertebrale.
 Alte pietre mari vor fi puse sub umeri, solduri si ombilic( in functie de pozita pe care o preferati) si pietre de dimensiuni mai mici in palme si intre degetele de la picioare.

Dupa asezarea pietrelor terapeutul va incepe o seria de tehnici de masaj si miscari profunde, incepand de la exterior spre interior( umerii, maine si picioare).

Acest tip de masaj permite terapeutului  libertatea de a-si impune propriile principii privind acest tip de masaj fara a afecta in vreun fel pacientul.

Beneficiile masajului cu roci vulcance?
-eliminarea stresului si oboselii
-detoxifierea corporala
-ameliorarea durerilor musclare
-imbunatatirea afectiunilor osteo-articulare
-diminuarea sau eliminarea durerilor cronice

Ce parerea aveti despre acest masaj? Astept comentarii si recomandari pentru terapeuti din Bucuresti care practica masajul cu roci vulcancie.
O seara minunata.
Misha

No comments