Header Ads

Castigator Premiului Nobel pentru literatura 2014- Patrick Modiano

Premiul Nobel pentru Literatura a fost decernat in acest an autorului Patrick Modiano,  "pentru arta memoriilor, prin care a evocat cele mai greu de înÅ£eles destine umane ÅŸi a dezvăluit universul ţărilor aflate sub ocupaÅ£ie".  Recunosc ca am fost putin socata de aceasta nominalizarea. Ma asteptam ca in 2014 premiul sa-i fie acordat scriitorului japonez Haruki Murakami.
sursa foto:Twitter//The Nobel Prize
 Cine este Patrick Modiano?
Scriitor de origine franceza, a debutat in anul 1969 cu romanul "La place de l`etoile".  Printre volumele sale se numara si  romane traduse in limba engleaza precum: „Les boulevards de ceinture” („Ring Roads: A Novel”), „Villa Triste (Villa Triste), „Quartier perdu(„A Trace of Malice”) ÅŸi „Voyage de noces” („Honeymoon).
De-a lungul timpului autorul a fost recompensat pentru creatiile sale cu „Grand prix du roman de l'Académie française” si cu trofeul „Prix Goncourt” pentru romanul „Rue des Boutiques Obscures”.

Primul roman scris de Patrick Modiano a fost tradus in limba  romana in anul 1975-" Bulevardele de centura".Alte romane aparute Romania: "ÃŽn cafeneaua tinereÅ£ii pierdute", "Duminici de august" ÅŸi "Dora Bruder". 
Spre marea mea rusine, azi est prima data cand aud de Patrick Modiano.Wikipedia mi-a fost de mare folos si sper in curand sa am ocazia de a citi roamanele acestui autor. Pentru detalii complete:aici

Pe  www.librarie,net gasiti doua dintre roamanele scrise de Patrick Modiano.














No comments