Header Ads

Provence, mon amour!!


Cum sa descri un loc despre care sti totul dar in acelasi timp nimic? Stii totul pentru ca ai citit mii de carti despre acest paradis violet, ai vazut mii de poze, si ai facut alte mii  de calatori spre campurile de lavanda incat acum totul poarta mirosul lor. Te-ai plimbat prin livezile de portocali si meri din care ai cules in cosultul tau de nuiele fructe parfumate si zemoase.
Te-ai rasfatat in fiecare dimineata cu bai de soare si cafea proaspat facuta,ai mancat cornuri cu gem de caise si te-ai trezit din vis cu un pahar mare de suc portocaliu ,parca proaspat pictat de un artist ratacit in timp. Ai alergat pe campiile infinite,ai respirat cu nesat mireasma dulceaga de flori de camp ,lavanda si iarba proaspat taiata.Ai zambit la urma de praf pe care pasii tai au ridicat-o in urma si ai plans de bucurie la atingerea fina ca de matase a  firelor verzi atat de mult dorite.
Ai savurat seri fermecate la lumina unui felinar ,inconjurata de greieri zgomotosi si fluturi gingasi. Te-ai pierdut in pagini de carte si te-ai lasat purtata de ganduri in taramuri visate candva. Te-ai abandoant tacerii si ai plutit pe frunze, deasupra Provence-ului.




No comments